Laatst bijgewerkt op: dinsdag 17 april 2012
Over Rexy

 

Rexy door de band

Over Rexy

Rexy door de band

 

 

Rexy 2005

Naam: Rexy
Bijnamen: Flappie, Spetter,Pikkie, Kanjer
Geboortedatum: Vrijdag 3 juli 1998 om 19.35u precies.
Schofthoogte: 66 cm
Gewicht: Rond de 38 kilo
Kleur ogen: Lichtbruin
Karakter: Heel erg lief (volgens het vrouwtje), sociaal, trouw.
En ik luister goed (als ik zin heb...) en bescherm mijn vrouwtje als dat nodig is. Ook vind ik kinderen heel erg leuk.
Moeder: Tosca, een kruising Duitse Herder/Zwarte Labrador Retriever.
Vader: Xandor, een raszuivere Duitse Herder
(hij is helaas al jong overleden aan een stofwisselingsziekte).
Broers/zussen: ja 6! 2 oudere broers en 4 oudere zussen.
Hobby's: Naar school gaan. Dat vind ik geweldig!
We gaan elke maandag en donderdag naar school met de auto. We zijn vlak na de zomer 2005 gestopt met trainen en nu gaan we voor de gezelligheid meest nog even kijken en heel soms mag ik dan nog een kort rondje behendigheid doen met 't vrouwtje. En ik krijg daar van heel veel mensen aandacht en koekjes!!
Favoriete sport: Zwemmen en naast de fiets lopen. Ook tennis en frisbee vind ik heel erg leuk!
Favoriete snack: Botjes! Die krijg ik elke avond als het vrouwtje GT/ST gaat kijken (rond 20u dus). En pensburgers (lijken op hamburgers)
Favoriete slaapplaats: Mijn mand en mijn kussen. Maar ook de bank (mijn eigen bank!) ligt erg lekker en soms (stiekem) op vrouwtjes bed (ssstt... niet doorvertellen hoor!)
Beste vriendjes: Niet echt één in het bijzonder, ik kan het over het algemeen met alle honden wel goed vinden, zeker met teefjes. (Vroeger waren voornamelijk Yoeri & Billy mijn grote maatjes)
Mijn school: Hondensport- vereniging De Vrije Sprong (DVS)
te 's-Gravenzande.

 

Naar boven

 

Rex over Rex

Direct de eerste week dat ik bij mijn nieuwe vrouwtje woonde zijn we puppycursus gaan volgen bij ons in het park bij Willeke v.d. Burg en Astrid Bes. Ook broer Boelie en zus Sacha deden hier aan mee. Daarna hebben we nog 12 lessen Gehoorzame Hond gedaan en via via zijn we uiteindelijk in september 1999 bij hondensport-vereniging De Vrije Sprong (DVS) uitgekomen, waar we zijn begonnen in de A-cursus. Inmiddels heb ik al een diploma en heb ik ook de vervolgcursussen B en GG-I met een diploma afgesloten. Het GG-I diploma is een officieel landelijk diploma van Cynophilia.

Het vrouwtje en ik hebben na de GG-I een half jaartje behendigheid gedaan, wat we beiden geweldig leuk vonden, maar omdat ik last kreeg van mijn achterpoot (onbekende blessure) werden we gedwongen weer te stoppen en zijn we inmiddels weer terug bij gehoorzaamheid, maar nu natuurlijk bij de GG-II. Inmiddels is er een lange periode voorbij en heb ik al heel lang geen last meer van mijn achterpoot, waardoor ik nu af en toe weer een rondje behendigheid mocht doen en dat vond ik natuurlijk super!

Toen ik 2½ jaar oud was gingen het vrouwtje en ik weg bij 'oma' (de moeder van mijn vrouwtje) en Ruud. We gingen samen ergens anders wonen, maar gelukkig niet zo erg ver van het huis waar ik opgegroeid ben. Nog steeds gaan we bijna elke dinsdagavond en soms tussendoor even langs bij 'oma' dan wordt ik lekker verwend bij haar met koekjes. Naast 'oma' krijgt Ook Flip (de kat van 'oma') een heerlijke kus van me. ook al trekt Flip dan een vies gezicht, ik moet hem toch even begroeten? Soms komt Flippie ook wel eens bij ons logeren, vermoeiend dat wel, maar ik vindt het wel best.

Verder ben ik gek op tennisballetjes, maar het hoeft echt niet altijd speelgoed te zijn hoor! Ik vermaak met met van alles waar door de mensen mee gegooid kan worden. Zo zoek ik buiten altijd stokken of eikels (dennenappels noemt het vrouwtje ze). En ook in de kroeg heb ik daar zo mijn speelgoed, bierviltjes lijken bijvoorbeeld erg op frisbees en je kunt er uitstekend mee gooien. En een ijsklontje kun je mee spelen, of gewoon lekker opeten! Ook een lege fles of lege pakjes/blikjes zijn zeer boeiend. Als ik thuis zoiets in mijn bek heb moet het na verloop van tijd van het vrouwtje weg. Ik snap ook niet echt waarom soms, maar dan gooi ik het toch maar ik de prullenbak (als zij daar nou blij van wordt...).

Verder ben ik graag in de weer, ik vind het hartstikke leuk om van alles uit te voeren en volgens verschillende mensen ben ik erg slim. Het vrouwtje vindt ook dat ik snel leer, maar zolang ik het leuk vindt kan het mij niet maf genoeg zijn. En voor een lekkere snack of een tennisballetje doe ik alles! Apporteren vindt ik erg leuk, ook thuis breng ik van alles naar het vrouwtje toe en dat vind ze alleen maar makkelijk als ze in een luie bui is. Ook ga ik altijd mee boodschappen doen en uiteraard wil ik dan wat dragen als het vrouwtje de winkel uit komt. Jammer genoeg kan dat niet altijd, omdat het vrouwtje bang is dat ik sommige dingen kapot bijt. Ik heb wel een keer een blikje bier geperforeerd, maar dat kwam omdat er een kat langs liep. Die moest ik natuurlijk wel even wegjagen door te blaffen... ik vergat alleen het blikje even... oeps! Gelukkig kon het vrouwtje er erg om lachen, maar ik vond het een vies smaakje, bah! Thuis ruim ik ook mijn eigen speelgoed op en gooi ik allerlei troep in de vuilnisbak en ken ik nog veel meer gekke trucjes.

Maar ik kan ook wel verschrikkelijk lui zijn hoor. Als ik flink gewandeld heb met het vrouwtje dan ga ik daarna heerlijk gestrekt in de kamer liggen. Soms gaan we naar het strand lopen, tennissen of frisbeeën in het park, zwemmen, trainen op school, of een stuk met de fiets. Dus ik vermaak me prima en wordt regelmatig lekker verwend door het vrouwtje. Maar ook 'oma' en Ruud verwennen me regelmatig met lekkers of een speeltje. Ook heb ik veel (honden)vriendjes, zowel op school als in de buurt. Op de pagina vriendjes kun je mijn vrienden bewonderen.

Inmiddels ben ik al wat ouder geworden en heb ik artrose in mijn voorpoot. Daardoor mag ik nu wat minder lang spelen van het vrouwtje, omdat ik anders mank ga lopen. Ook ben ik wat eerder moe en heb ik het laatste rondje niet zo vaak zin meer om naar buiten te gaan. Gelukkig houd het vrouwtje daar wel rekening mee.

Je leest het al, ik heb het prima naar mijn zin hier!
Poot en een lebber van Rexy


Vrouwtje over Rex

Rex heb ik gekregen toen ik mijn diploma van mijn opleiding had gehaald. Het was een cadeautje van mijn moeder en tevens het mooiste cadeautje wat ik ooit gehad heb (nogmaals bedankt mam!). De moeder van Rex (Tosca) woonde bij een vriendin van mijn moeder in de straat achter ons. Samen met die familie ben ik mee geweest Tosca halen in Gouderak. Zij was toen enkele weken oud. Toen Tosca 14 maanden was is ze gedekt door een Duitse Herder en met 16 maanden werd ze dus moeder van 7 pups, 3 reuen en 4 teven. Een dag na de geboorte ben ik al gaan kijken en heb gelijk mijn hondje uitgezocht (de laatst-geborene), wat nu dus Rexy is. Zelf hebben ze de oudste (ook een reu) gehouden, die heet Boelie. Qua tekening waren het 3 tweelingen en Boelie was de grootste en de enige die niet op een andere pup leek. Rex heeft een 'tweelingzus' Roxy heet ze. Zij is overigens de enige hond uit het nest met staande oren. Samen met Boelie & Sacha (een andere grote zus van Rex) hebben we op puppycursus gezeten. Sacha verloren we al snel daarna uit het oog (de eigenaars hadden haar weg gedaan) en met Boelie en Tosca hebben we nog een tijdje contact gehad. Roxy is de enige die hier vlakbij woont en haar zagen we nog regelmatig. Helaas is Roxy in maart 2007 overleden aan de gevolgen van kanker. Ook Rex heeft in juni 2006 kanker gekregen in zijn staart. Gelukkig hebben ze alles weg kunnen halen. Nu maar hopen dat hij nog lang gezond blijft en heel oud mag worden, mijn spetter!

Groetjes Saskia

 

Naar boven

 

Mijn eerste knuffel, deze kreeg ik mee toen ik bij mamma weg ging
 

 

De foto links vond het vrouwtje op het internet en de foto rechts (dat ben ik) had ze vlak daarvoor gemaakt. Lijken we niet op elkaar?
 


Naar boven

 

Bekijk hieronder mijn dierenartsen

 

 

Ga naar de website van het Veterinair Centrum
De nieuwe dierenartsen van Rex. De vorige dierenarts heeft zijn praktijk verlaten. Inmiddels is deze overgenomen en verhuisd naar een nieuw pand in het centrum. De dierenartsen & assistentes zijn wisselend. Maar gelukkig zijn ze allemaal wel goed en lief voor Rex. Klik op het logo om naar de site te gaan. Hieronder stel ik ze voor (de foto's komen van de website van het VC)

 
Robert
Dierenarts;
Robert v. Leeuwen
Marinka
Dierenarts;
Marinka Rijks
Suzanne
Dierenarts;
Suzanne Ritzen
Ellie
Assistente;
Ellie v/d Berg
Jennifer
Assistente;
Jennifer Koppenol
Mijke
Assistente;
Mijke Verbeek
Mandy
Assistente;
Mandy de Kan

\\

 

Ga naar de site van Dorit Aharon (ortomanipulatie)
Dorit Aharon

PRAKTIJK VOOR
ORTHOMANUELE DIERGENEESKUNDE
Sinds 2004 gaan Rex en ik regelmatig naar deze dierenarts.
D.m.v. Orthomanipulatie controleert ze alle wervels en zet zo nodig wat recht.
En het werkt echt heel goed. Sinds de bezoeken is Rex minder mank en ligt hij veel beter.
Klik op het plaatje hierboven om de site te bezoeken.

 

 

Dimitri Lammers (dierenarts)

Dimitri Lammers

Lammers (zie foto) is van 3 juli 1998 t/m 30 juni 2005
de vaste dierenarts van Rex geweest.
Hierna is hij helaas verhuist naar Rotterdam, waar hij nu een praktijk heeft.
Nu behoort zijn oude praktijk bij een grote kliniek  "Veterinair Centrum"
en is deze inmiddels ook verhuisd naar het centrum van 's-Gravenzande.

 

Naar boven

 

Einde van deze pagina