Monday 20 July 2009

Ga naar het eerste verhaal (klik hier)
Ga met je muis over de foto's voor een bijschrift
 

 

Vrijdag 29 december 2006

Vanmorgen was het vrouwtje op tijd wakker. Na een klein ontbijtje ging het vrouwtje met wat spullen in een tas weg en ik mocht mee. Ze vertelde dat we naar de kindjes gingen. Dat is bij het werk van het vrouwtje. Dus dat we richting de bushalte moesten had ik al begrepen. Onderweg even een plasje, maar ik had vooral veel haast, want met de bus vind ik altijd erg leuk. Na even wachten kwam de bus dan eindelijk. Na een kort ritje moesten we de bus uit en een andere weer in. Toen we wat later die bus ook weer uit moesten rook ik een spannend luchtje. Enigszins bekend, dit was vlak bij de paarden waar enkele DVS-ers met de kerst wedstrijd hebben. Vorig jaar zijn we daar nog wezen kijken. Maar we moesten de andere kant op. Spannend hier was ik nog nooit geweest. ik rook weer allemaal nieuwe luchtjes.

Na een stukje lopen kwamen we dan eindelijk op de plaats van bestemming. Het vrouwtje zag haar collega staan en daar ging ze tegen praten. Ze noemde haar Trudie, maar dit was niet de Trudy die ik ken hoor!! Toen gingen we het pleintje af en verderop het pleintje op. Daar zag ik 2 kinderen, die had ik al eens eerder gezien. Daar kreeg ik toen ook lekkere koekjes en aaitjes van. Even later kwam er nog een man naar buiten met nog 3 kinderen, ook een collega van het vrouwtje. Terwijl het vrouwtje met haar collega aan het kletsen was kon ik mooi even alle kinderen begroeten. Het vrouwtje gaf alle kindjes een paar brokjes en die mochten ze dan aan mij geven. Natuurlijk moest ik weer heel vaak gaan zitten en poot geven, maar voor een brokje is dat niet zo erg. De kinderen wilden graag spelen en haalde een frisbee uit de schuur, maar omdat het vrouwtje bang was dat ik hem zou slopen mocht het niet en werd de frisbee helaas terug gebracht. Nadat de laatste brokjes uitgedeeld waren kreeg ik nog een paar knuffels en heb ik wat kusjes uitgedeeld. De kindjes wilden graag op de foto met mij en natuurlijk keek ik even op z'n allerliefst! Toen het vrouwtje haar bakkie op had zijn we weer weg gegaan en de kindjes gingen naar binnen om te eten.

Lang heb ik thuis niet kunnen slapen, want toen het vrouwtje achter de PC zat ging de telefoon. Toen hoorde ik even later het vrouwtje praten en stond ze gelijk op. Ze trok haar schoenen aan en ze zei; "We gaan naar Billy!" YES!!! Dat is nog eens goed nieuws. Billy is mijn allereerbeste vriend. Ik moest een klein stukje naast de fiets. Maar toen het vrouwtje stopte zag ik Billy niet hoor. Teleurgesteld begon ik toch te zoeken en toen kwam Billy eindelijk aan met zijn vrouwtje in de auto. Nou dat was leuk hoor! Na de wandeling en lekker spelen moesten wij oude mannen natuurlijk even samen op de foto.

Even samen met de kindjes (Shanna, Colin, Jamie, Casper & Jelle) op de foto Van Colin kreeg ik de laatste lekkere koekjes Samen met dikke vriend Billy in het Sportpark!


Terug naar boven
 

Zaterdag 9 december 2006

Het vrouwtje en ik zijn vandaag lekker lang gaan wandelen. Ik mocht de frisbee meenemen en het vrouwtje nam haar fiets mee. Ik mocht lekker los mee naast de fiets. Eerst naar het Oranjepark, dat is vlakbij. Daar hebben we even met de frisbee gespeeld. Na 10 keer gooien vond het vrouwtje het genoeg. Maar we gingen nog niet naar huis. het was ook zulk lekker weer!!

Na nog een stukje fietsen kwamen we een stuk verderop in het sportpark. Ik mocht de frisbee blijven dragen en liep voorop. Het vrouwtje volgde mijn tempo en reed op de fiets achter me aan. Omdat het zonnetje zo lekker scheen, wilde het vrouwtje nog even een paar plaatjes van me schieten. Nou ik ga er wel voor staan hoor!! Toen ik weer een beetje uitgerust was en uitgesnuffeld zijn we weer naar huis gegaan.

Poseren bij de boomstronken, stoer hè? Lekker in het gras Even bijkomen in het zonnetje


Terug naar boven


Prettige Kerstdagen & een gelukkig 2007!
 

Terug naar boven
 

Woensdag 6 december 2006

O jee, het is weer bijna Kerst. Dan mag ik meestal heel braaf poseren voor een foto, die het vrouwtje dan naar alle vrienden en kennissen stuurt. Die dan vervolgens er moeten lachen. Fraai hoor! Nou het was weer zover... Hieronder enkele resultaten.

Ho Ho Ho! Hier is Kerstman Rex! Mag ik deze ook vangen? (het kaarsje is overigens een lichtje op batterij hoor!) Even poseren op de bank voor de kerstkaart hoor!


Terug naar boven
 

Donderdag 9 november 2006

Het is echt herfst hier in 's-Gravenzande. Het vrouwtje heeft van Trudy een (anologe) spiegelreflexcamera geleend om eens uit te testen. Het was nu erg mooi in het park. Dus camera mee en ik natuurlijk ook, uiteraard mocht ik weer fotomodel spelen. Aardig gelukt toch?

Langs de plas achter het zwembad te 's-Gravenzande In het Sportpark te 's-Gravenzande, mooie foto hè? Op het trimbankje in het Sportpark te 's-Gravenzande


Terug naar boven
 

Zaterdag 4 november 2006

Om half 2 ging de telefoon... Sandra! Of we nog naar Hoek van Holland gingen. Dat had het vrouwtje gevraagd aan Sandra gister. Vrouwtje ging vlug douchen en daarna hebben we ontbeten. Even voor 3 uur met de fiets naar oma's huis. Daar zette het vrouwtje hem op slot en bij de bushalte stond Sandra al te wachten. Vlak bij het strand stapten we uit de bus en mocht ik lekker los. Na een stuk lopen waren we bij de pier. Daar kreeg ik een balletje en Sandra en het vrouwtje gooide om beurten het balletje. De dames kregen het al snel koud en toen zijn we terug gaan lopen. Onderweg nog wat foto's gemaakt en lekker gespeeld. Toen zijn we langs de boulevard gelopen. bij het Vispaleis hebben de dames een broodje vis genomen. Daarna zijn we weer gaan lopen. Ik heb ook even laten horen hoe vrolijk ik was door luidkeels te blaffen.

We liepen richting het centrum, daar zijn we bij Café 't Fust naar binnen gegaan. Hé, hier was ik eerder geweest. Hier hebben ze koekjes!! Toen Sylvia (de baas van het café) mij zag kwam ze gelijk koekjes brengen en een bak met water. Van veel mensen kreeg ik aandacht, dat vond ik wel gezellig. Eindelijk waren de dames klaar en zijn we terug gelopen naar de bus. Pfff wat een vermoeiende dag zeg! Thuis ben ik lekker tegen het vrouwtje aan op de bank gekropen...hmmm...zzzzzz....

Klik hier voor nog een kort filmpje

Op de pier met m'n balletje Langs de pier, waar je bijna uit je vel waaide! Lekker racen door het hoge duingras

 
Terug naar boven
 

Woensdag 20 september 2006

Afgelopen maandag ging Aad lekker met mij wandelen, omdat het vrouwtje lang moest werken. Dat was wel heel leuk. Ik was heel blij, want ik mocht ook mijn balletje meenemen. We hebben gewandeld om de plas bij het zwembad en met het balletje gespeeld. Maar toen we weer thuis kwamen zag Aad een beetje bloed. Toen het vrouwtje uit haar werk kwam lag er een briefje dat ik een zeer teentje had. Mijn wolfsklauwtje was afgescheurd en zat los.

Het vrouwtje heeft de dierenarts gebeld en vanmorgen zijn we dan geweest. Ik liet duidelijk merken dat ik het niet leuk vond. Ik gromde en het vrouwtje vroeg aan de dierenarts of ik wat om mijn snuit moest?! Kreeg ik een muilkorf om!! Nou ja zeg! Toen kwam de dierenarts met een tangetje en trok ze zo mijn nagel eruit, AUW!! Daarna kreeg ik een verbandje om... ook niet echt leuk en toen nog groene tape... "een stoere mannenkleur" noemde de dierenarts het, nou lekker hoor, van mij had het niet gehoeven...BAH!

Zo'n verbandje zit verdraaid irritant hoor. Terug naar huis heb ik ook even laten zien dat ik erg zielig was. Ik heb met mijn poten alle kanten opgezwaaid. Af en toe hield ik ook even mijn poot omhoog en keek ik op mijn zieligst naar het vrouwtje in de hoop dat ze mijn hint "haal dat verdraaide ding van m'n poot!" zou begrijpen...maar het vrouwtje liet het verbandje gewoon zitten. Toen we tig straten verderop waren had ik door dat ik er toch wel redelijk normaal op kon lopen, dus het valt best wel mee. 

By the way...  het wolfsklauwtje groeit gewoon weer terug. Dus ik wordt weer helemaal beter. Eind van de middag mocht het verbandje eraf en moest ik nog even in de soda, nu heb ik er geen last meer van. Nou ik ga nu even uitrusten hoor, want van al dat hinkelen vanmiddag wordt je erg moe!

Bekijk hier nog een kort filmpje
Van de deirenarts kreeg ik een mooi groen stoer mannenverband! Ik moest met m'n pootje in de soda, dus braaf blijven zitten Als ik zielig kijk, mag ik er dan uit?


Terug naar boven
 

Zaterdag 16 september 2006

Het vrouwtje en ik zijn lekker gaan wandelen richting het Rijnvaartpark. Toen we net in het park waren hoorde ik Billy aankomen! En ja hoor, ik draaide me om en hij kwam aangehobbeld. Onze vrouwtjes kletste honderduit en Bil en ik hebben lekker gescharreld. Echt stoeien hebben we niet lang gedaan, want wij worden ook een dagje ouder en dan moet je je gedragen toch? Toen de vrouwtjes eindelijk uitgekletst waren (na bijna een uur!!!!!!!) gingen we verder.

Het was lekker weer, dus we liepen even bij Aad langs om te kijken of hij lekker in de tuin zat. Robin deed de deur open en toen kwam er een pup (Tommy) naar buiten rennen. Jeetje was was die druk zeg! Toen ben ik Aad even gaan begroete, die zat binnen met een vriend. Ook waren er 2 vrienden van Robin. Vlak daarna kwam er nog een vriend van Aad langs, daar had ik wel eens gelogeerd, samen met het vrouwtje. Toen hebben we 2 weken op Puik gepast (hun hondje). Ze gingen in de tuin zitten. Tommy had het steeds op mij gemunt, daar was ik niet zo heel blij mee. Het vrouwtje zei dat ik dat ook wel eens bij Yoeri (de hond van Aad) had gedaan. Ach ja die goede oude Yoeri, dat was echt mijn vriend en mijn 2e pappa....

Even later ging alweer de bel... wie zou er nu weer zijn? Hé, dat is de vrouw waar ik heb gelogeerd!!! Maar dat was niet Puik die ze aan de riem had. Het was Efi, hun nieuwe hond, Puik was overleden. Toen we alle drie (Tommy, Efi en ik) kennis met elkaar hadden gemaakt werd het steeds gezelliger. Wil (het vrouwtje van Efi) en mijn vrouwtje zijn samen met ons gaan wandelen. Het was echt heel gezellig! We hebben met andere honden gestoeid en gerend in de uitlaatplaats. Daarna hebben ze allemaal pizza gegeten. Van Robin kreeg ik nog een klein stukje van de korst. Ja Robin zorgt altijd goed voor me, die is ook wel lief. Toen we eindelijk naar huis gingen, kreeg ik lekker brokjes en ben ik heerlijk gaan dromen van deze gezellige, maar vermoeiende dag....

Samen met Efi, Tommy, het vrouwtje van Efi (Wil) & mijn vrouwtje Met Tommy stoeien in de uitlaatplaats Samen met Tommy, Efi & René op de foto


Terug naar boven
 

Donderdag 7 september 2006

Vanmorgen zijn we vroeg uit bed gegaan. Het vrouwtje had een hele tas ingepakt staan met de camera, blikjes drinken, lekkere dingen en ook mijn potje koekjes en mijn waterfles. Dus we gaan ergens naartoe... Het vrouwtje vertelde dat we naar de dierentuin gingen waar grote poesjes zijn...? Nou ik snap er nog niks van hoor! Toen het vrouwtje ging douchen kreeg ik mijn ontbijt. Daarna zijn we uit gegaan. Het vrouwtje nam de tas mee en toen ik nog maar net buiten was, hoorde ik oma aankomen, wat een feest!! Natuurlijk heb ik haar even begroet en toen mochten het vrouwtje en ik mee in de auto. Ik had er helemaal zin in! Toen we de auto uit gingen dacht ik dat we er waren. We waren vlak bij het strand... maar we gingen naar de trein! Na een stukje reizen moesten we de trein uit en een andere in. Daar mocht ik op de jas van het vrouwtje op de bank liggen, kon ik lekker naar buiten kijken door het raampje. Nu moesten we langer in de trein blijven. Daarna gingen we nog een stuk lopen, tot we bij de dierentuin waren.

Ik rook allerlei vreemde luchtjes en vond het eigenlijk niet zo'n goed plan om naar binnen te gaan. Maar oma en het vrouwtje gingen ook, dus ik ook. Staat daar ineens een groot eng beest! Brrrrrr... wegwezen! Het vrouwtje vond dat ik me aanstelde en deed mijn halsband weer om en nam me gewoon mee. Nou ik heb weer lekker veel te vertellen hoor! Na een stukje lopen zijn het vrouwtje en oma wat gaan drinken en ik zag al snel een bak water staan. Maar natuurlijk is het water uit mijn eigen bakje ook lekker, dus dat wilde ik ook nog wel even drinken. Daarna gingen we verder, door een mooie tuin, daar liepen hele grote vogels. Een stukje verderop ging oma op een hekje zitten en ik ernaast, het vrouwtje wilde even een foto maken. We liepen langs allerlei dieren, de meeste waren veel groter dan mij en soms kwamen ze zo dichtbij, dat vond ik wel heel eng! Er zaten ook grote dieren die wel een beetje op mensen leken. Die vond ik wel interessant. Maar toen kwam er één heel hard om me af rennen, ik schrok me een ongeluk!!!!! Ik dacht dat hij mij ging pakken en trok het vrouwtje mee en blafte hard naar het beest. Hij bonkte met zijn poten tegen het glas, wat er gelukkig tussen zat. Het vrouwtje en oma lachten me uit en het vrouwtje noemde me 'watje!' Nou lekker is dat. Toen we verder liepen waren en nog meer van die mens-dieren "aapjes" noemde het vrouwtje ze. Nou die aapjes waren wel erg gemeen. Ze kwamen bij me kijken en gingen achter het glas mij uit zitten dagen, zelfs toen ik heel hard blafte bleven ze gewoon zitten. Van het vrouwtje mocht ik ook niet dichter bij de tralies, geluk voor die apen!

Toen kwamen we weer langs een soort hele grote cavia's, er zaten er heeeeeel veel. Ik wilde eigenlijk wel even kijken of ze dan ook lekker smaken, maar ik mocht van het vrouwtje niet in de bak springen om er 1 te vangen. Tjonge, alleen maar kijken naar die dieren, vreemde zaak hoor. Ook stonden er overal nep-dieren. Ik schrok me steeds een ongeluk, maar toen het vrouwtje liet zien dat ze niet echt waren durfde ik wel te gaan kijken hoor! Maar wat mensen daar nou aan vinden...? We zijn nog een keer van gaan drinken. Het vrouwtje en oma bier en ik kreeg mijn bakje water en een paar lekkere Frolics van oma, hmmm! Toen ging oma ineens weg! Ik ben even op haar stoel gaan zitten, zodat ik wat verder kon kijken of ik ze nog zag, gelukkig kwam ze al snel terug en heb ik haar snel een kus gegeven. Toen zeiden ze dat we naar huis gingen, maar weer gingen we langs enge dieren. Een soort hele rare honden leken dat wel, oma zei dat het "hyena's" waren. Wel vreemd, want dat zegt het vrouwtje altijd tegen mij als ik mijn haren omhoog zet, nou ik lijk toch echt niet op deze mislukte honden hoor. Maar die ene keek de hele tijd naar me en dat vond ik niet zo leuk. Ik heb heel hard geblaft en toen viel het vrouwtje ook nog!

Voor we weg gingen mocht ik nog even bij die cavia-beesten kijken en dat was wel leuk, maar weer mocht ik er niet inspringen, en ik wilde er nog wel 1 meenemen naar huis... Eerst gingen we met de bus, toen in allerlei treinen en toen gingen we niet naar de auto....? De vrouwtjes gingen nog even wat drinken, eigenlijk best leuk, want ik kreeg allemaal koekjes van de mensen daar, hmmmmm! Daarna heeft oma ons met de auto naar school gebracht, waar ik nog even met Bluey en Lara heb bijgepraat. Het vrouwtje van Chinouk heeft ons naar huis gebracht, waar ik heerlijk mijn mandje ben ingedoken.

In de trein, op weg naar dierenaprk Amersfoort Samen met oma bij de Chinpansees kijken Hier die lekke... euh leuke cavia-beesten (beverratjes zijn het)


Terug naar boven
 

Dinsdag 29 augustus 2006

Het vrouwtje en ik hadden vanmorgen lekker uitgeslapen, heerlijk! Na een lekkere wandeling en een nog lekkerder ontbijtje (ik kreeg namelijk een lekker gekookt eitje van het vrouwtje), ging het vrouwtje in actie in huis! Het halve huis werd verbouwd. Ze kwam met de computer naar beneden en daarna gooide ze het toetsenbord er achteraan (wat aan het vrouwtje te horen niet helemaal de beodeling was). Daarna was ze een half uur aan het vechten met allerlei snoeren. Nou ik ben er maar bij gaan liggen, het werd me iets te ingewikkeld allemaal. Even later maakte het vrouwtje me wakker uit mijn schoonheidsslaapje om te vertellen dat ik mee mocht... JOEPIE! Waarheen? Geen idee... we wachten maar af. Het duurde even voordat ik het wist. We gingen met de bus. Toen weer de bus uit en een andere in. Toen we weer de bus uit gingen mocht ik los. ik had echt geen idee waar we waren, spannend!

Even later moest ik weer aan de lijn en gingen we een voetbalterrein op. Daar was een gebouwtje daar zaten allemaal kinderen. Het vrouwtje leek ze allemaal te kennen. ik mocht niet verder dan de deurmat, omdat er ook kindjes waren die mij eng vonden. Maar ik wilde wel spelen en knuffelen. Toen ik de kinderen wat kunsten getoond had waren ze al snel minder bang en sommigen durfde me zelfs te komen aaien. Wel vreemd dat ze me eng vonden, volgens het vrouwtje ben ik de liefste hond van de wereld! Toen het vrouwtje de koffie op had zijn we weer gaan wandelen. Na een stukje lopen kwamen we weer bij kindjes die het vrouwtje kende! Sommige kinderen had ik al eens eerder gezien en ze riepen mij dan ook vol enthousiasme. De kindjes kregen brokjes van het vrouwtje en die mocht ik allemaal opeten. Ze wilde me even aaien en weer kreeg ik een paar snoepjes. Tjonge het vrouwtje boft maar dat ze hier werkt! Zou zij ook de hele dag snoepjes krijgen van de kinderen?

Toen ook deze kinderen uitgeknuffeld waren zijn we nog even een broodje gaan halen bij de Turkse bakker en toen met de bus terug. Het was erg druk op de weg, waardoor het lang duurde voor we thuis waren. Maar uiteindelijk kon ik dan om 18.30 uur eindelijk mijn mandje in! Truste!

Sacha & Owen vonden me wel heel erg leuk! Akin, Casper & Anouk vinden hondjes gelukkig ook lief! In de bus terug naar huis


Terug naar boven
 

Zaterdag 19 augustus 2006

Het is een zware dag geweest vandaag maar wel gezellig. Hoezo? Nou dat zal ik vertellen...
Vanmorgen hoorde ik al 2x de telefoon piepen en vlak daarna werd het vrouwtje wakker. Toen ze gekeken had werd er gebeld, het was Karin. Ze feliciteerde het vrouwtje. Oh ja, dat is waar ook, ze is vandaag jarig! Toen ze uitgebeld was sprong ik op het bed om het vrouwtje eens een lekkere verjaardagskus te geven.

Toen het vrouwtje uit de douche kwam zijn we even naar het dorp geweest om nog wat dingetjes te kopen. Thuisgekomen hebben we gegeten en iets later ging de bel. Het vrouwtje zei dat het Ruud was, dus piepte en blafte ik van blijdschap. Het vrouwtje had allemaal tassen bij zich. Beneden stonden inderdaad Ruud en Jennifer te wachten. Ik mocht ook mee in de auto! Ruud legde mijn kleed achterin op de bank en ik mocht er in. Toen ook het vrouwtje, Jennifer & Ruud zaten kon de reis beginnen! De temperatuur was lekker, zodat de raampjes van de auto open konden, kon ik lekker de luchtjes van buiten opsnuffelen. Na aankomst werd de auto uitgeladen en ging Ruud deze parkeren. Ik was eerst even bang dat ie weg zou gaan, maar gelukkig was hij snel terug.

Ik mocht direct los lopen van het vrouwtje en was nog niet vergeten waar oma's huisje was! Het hekje had ik zo gevonden. Oma kwam aangelopen en natuurlijk heb ik haar ook uitbundig begroet, want ook oma is vandaag jarig, dubbel feest dus! Er was ook nog een vreemde meneer, die was ook wel aardig. Alleen had ik Flip nog niet gezien. Oma en het vrouwtje gaven elkaar steeds cadeautjes en ook Ruud & Jennifer hadden cadeautjes meegenomen voor hun. Ik mocht lekker het papier scheuren, dat was cool. Maar toen dat versnipperd was had ik niks meer om mee te spelen en ging ik op zoek naar Flip. Uiteindelijk kwam hij er ook gezellig bijzitten en Bert vertelde dat hij in September bij ons komt logeren (o jee...)

Eind van de middag kreeg ik mijn brokjes en de mensen aten allemaal soep met brood. Even later gingen het vrouwtje en ik alleen naar huis. Pffffff wat een reis zeg! Eerst een stukje lopen, toen in de trein, uit de trein, even wachten, weer in een andere trein. Uit de trein, weer even wachten, in de bus, uit de bus, weer even wachten in de bus, uit de bus, nog een stukje lopen en toen waren we thuis! Daar hebben we allebei nog wat lekkers genomen en geknuffeld. Nu ga ik lekker slapen, want ik ben doodop!

Klik hier om de video van de uitnodiging te kijken
Gezellig bij oma in de tuin in Rotterdam, heerlijk dat grasveldje! Kijk eens oma, een HOERA-vlag omdat u jarig bent! Staat me goed hè, dat roze?


Terug naar boven
 

Donderdag 3 augustus 2006

Om de week ging het vrouwtje Bowie & Lady halen om naar Sonnevanck te gaan. Het vrouwtje wilde mij wel graag meenemen, maar vond mij nog iets te speels en onstuimig om bij de oudere mensen op visite te gaan. Inmiddels weet ik me keurig te gedragen en mocht ik dus eindelijk eens mee om te kijken hoe het bevalt. Nou zowel het vrouwtje, de bewoners van Sonnevanck en ikzelf vonden het heel erg leuk. Dus volgens mij is het wel geslaagd. Vanaf vandaag mag ik elke donderdag (in de oneven weken) een uurtje bij de bewoners van Sonnevanck op visite. Ook Katoeska met haar vrouwtje Cobi, Leo met zijn baasje Gerard en Dexter met zijn vrouwtje Annemarie (de dochter van Dhr. Looije) zijn er altijd bij. Gezellige boel dus!

De mensen vinden het geweldig leuk als we komen. Ze mogen dan een balletje gooien. Ze vinden het ook leuk als we zelf spelen of gekke truckjes doen. Dan worden we ook nog verwend met lekkere snoepjes en zo nu en dan krijgen we ineens een knuffel een aai of zelfs een kus. Ja op visite is zo gek nog niet, heel erg leuk zelfs! Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Samen met Katoeska & Leo wat lekkers halen bij Dhr. v. Antwerpen & Dhr. Looije Een lekkere aai halen bij de dames van huize Sonnevanck Ja vrouwtje, ik vind het wel gezellig hier bij Sonnevanck hoor!


Terug naar boven
 

Woensdag 19 juli 2006

Vandaag moest ik weer naar de DA voor de 2e keer waterstofinjecties rond het verwijderde gezwel in mijn staart (zie mijn verhaal in juni).

Het prikje voor de narcose lukte niet helemaal, dus hebben ze mijn andere poot gepakt, dus nu heb ik 2 blauwe armbandjes. Staan goed bij mijn halsband hè? Gelukkig is alles verder goed gegaan. Toen ik voldoende bijgekomen was mocht het vrouwtje me weer meenemen. Hopelijk blijft het nu voorgoed weg!

Net na mijn waterstofinjecties, nog bij de dierenarts Lekker thuis op de gallerij, toen ik al weer een stuk fitter was


Terug naar boven
 

Zaterdag15 juli 2006

Vandaag vond mijn vrouwtje het weer nodig om mijn speelgoed te wassen. Ik eigenlijk niet, maar goed. Ik werkte gewillig mee. En zachtjes aan werd mijn kist steeds leger. Toen het vrouwtje even de kamer uit was, zag ik mijn kansen schoon en ging ik toch (nieuwsgierig als ik ben) even een kijkje nemen in de keuken. Moest toch ff checken waar ze mijn speelgoed had gelaten hoor. In de wasmachine. Het deurtje stond nog open, kwam dat even goed uit! Heb gered wat er te redden viel... en zo goed als alles er weer uitgehaald. Helaas werd ik op heterdaad betrapt door het vrouwtje en stopte ze alles weer terug. Maar toen ze op zoek ging naar meer in de kamer, trok ik weer stiekem wat uit de wasmachine. Volgens mij vond ze het ook best leuk, want ze heeft er wel om gelachen. Helaas won het vrouwtje en zat er niks anders op dan voor het raampje naar mijn ronddraaiende speeltjes te kijken. Jeetje hoe lang moet dat draaien zeg! Ik werd er moe van en ben er maar bij gaan liggen. Eindelijk kwam het vrouwtje om mijn speelgoed van dat gedraai te redden. Maar ze deed ze niet in mijn kist! Hé wat is dat nou!? Gaat ze ze op de verwarming leggen. Ze moesten "even  drogen" zei het vrouwtje. Nou ben met een diepe zucht weer neergeploft en de dag erna kreeg ik gelukkig mijn speelgoed weer terug. En ik moet zeggen, ze ruiken best lekker.... eigenlijk een beetje TE... Het wordt tijd dat er weer lekker op gesabbeld en gekloven wordt. Ga ik regelen!! Doei!!!

Betrapt! Hier ben ik mijn knuffels uit de wasmachine aan het redden!


Terug naar boven
 

Maandag 3 juli 2006

Hieperdepiep! Ik ben 8 jaar geworden vandaag!

Joepie, vandaag ben ik jarig! Ik ben al weer 8 jaar geworden. Vanmorgen kreeg ik al een stukje varkensoor en na mijn brokken kreeg ik weer wat lekkers. Ook kreeg ik een nieuw speeltje uit de kast. Een band met een touw er doorheen. Straks gaat het vrouwtje nog even wat lekkers halen (Frolics), dan kan ik vanavond op school trakteren.

Voor de mensen had het vrouwtje nog chips meegenomen. Nora mocht even voorproeven en daarna aten de mensen hem samen helemaal leeg! Mijn grote vriend Arco ging nog ff met me stoeien, wel gaaf, maar uiteraard heeft dit ventje Arco natuurlijk niet laten winnen!! Het vrouwtje vond het alleen wel erg vreemd dat het handsvat van de riem ineens een stuk kleiner was geworden... (oeps!).

Nu ga ik mijn mandje in hoor!
Poot & lebber van Rexy!

Op DVS met Arco stoeien


Terug naar boven
 

Juni 2006

Mijn vrouwtje vertelt...

 Vrijdag  2 juni 2006

Vanmorgen moest ik Rex naar de dierenarts brengen. Hij had (in een week tijd) ineens een gezwel op zijn staart. Deze zou vandaag onder narcose verwijderd worden en daarna zou het voor onderzoek naar het laboratorium gaan. Op maandag de 12e zou ik dan de uitslag horen. Omdat er op de staart weinig tot geen extra huid is, was het erg strak gehecht en moest hij dus zo voorzichtig mogelijk zijn. Maar Rex kwispelt veel en het viel dan ook niet mee. Zaterdag was de wond tijdens de demo al een beetje open gegaan. Op zich viel het nog mee en heb ik een verbandje om gedaan. Tot en met donderdag ging het goed. Als ik moest werken had hij een kap op en als ik er was, bleef hij er aardig vanaf. Toen ik donderdag uit mijn werk kwam lag de wond behoorlijk open, terwijl hij zijn kap op had!! Direct de dierenarts gebeld en ik kon nog wel even komen. De wond werd schoongemaakt en nagekeken. Op zich was de onderhuid al aardig dicht, maar het vlees was duidelijk zichtbaar. Geen prettig gezicht en zeker geen lekker gevoel voor Rex. Hij kreeg nog wat extra antibiotica en een wondzalfje mee en er werd nadrukkelijk gezegd dat hij er nu toch wel van af moest blijven.

Ik lijk nu net een leeuw vind het vrouwtje (2 juni '06) Als het vrouwtje weg is moet ik die vreselijke kap om (2 juni '06) Na een paar dagen voel ik me al een stuk beter (5 juni '06)
Maandag 12 juni 2006

Vanmorgen om 10.20 ging de telefoon, het Veterinair Centrum.... "Hallo, met Anneloes, ik bel even over de uitslag van Rex, maar ik heb niet zo een positieve mededeling" "O, jee..." was het enige wat ik uit kon brengen, want ik voelde de bui al hangen." "Het is een kwaadaardig gezwel", hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Anneloes vertelde dat het misschien goed zou zijn als hij aan de Prednison zou gaan. Na het gesprek was ik volledig van slag. Hoe erg is het....? Is het uitgezaaid...? Wordt hij heel erg ziek...? Gaat hij dood...? Ik moest naar mijn werk bellen dat ik iets later zou komen, maar mijn collega kon me nauwelijks verstaan. Gelukkig was ik bij aankomst al een stuk rustiger en hebben de kinderen me nog aardig opgevrolijkt. In mijn pauze heb ik het Veterinair Centrum gebeld of ik de dag erna langs kon komen om er even over te praten en mijn vragen te stellen en dat was goed. Om 8.45 uur had ik een afspraak met Anneloes.

Dinsdag 13 juni 2006

Om 8.25 uur zijn Rex en ik naar het VC gelopen. Anneloes ontving ons vrijwel direct in haar (bloedhete) spreekkamer. Ze heeft het wondje bekeken en de hechtingen verwijderd, omdat die waarschijnlijk aan het irriteren waren. Daarna heeft ze hem volledig onderzocht (ogen, hart luisteren enz...) ook inwendig bij zijn prostaat, omdat hij na het castreren (in Januari) soms nog steeds moeite heeft met zijn ontlasting. Er was gelukkig niks verontrustends te vinden. Anneloes vertelde dat het gezwel (op zijn staart) zo goed mogelijk was weg gehaald, maar dat er misschien nog wel iets is blijven zitten, maar omdat er geen huid meer over was kon ze meer niet weg halen. Er bestaat dus een kans van 30 - 50 % dat het terug komt.. Ik vroeg naar de mogelijkheid iets van een scan te maken om te kijken in hoeverre het was uitgezaaid, maar dit was niet mogelijk. Ook vroeg ik naar de Prednison. Anneloes belde een collega om te overleggen. Uiteindelijk is er besloten Rex dat nog niet te geven. Ze wilde het eerst met waterstofinjecties rondom de wond spuiten, zodat overige kankercellen uiteenzouden spatten. Prednison wil ze alleen als uiterste redmiddel geven als zo een gezwel niet weg te halen was. Nu moet Rex a.s. vrijdag om 10.00 uur weer terug. Dan krijgt hij een roesje en dan dienen ze de waterstof toe. En na een maand nog een keer voor herhaling.

Vrijdag 16 juni 2006

Vanmorgen moesten Rex en ik om 10.00 uur bij het Veterinair Centrum zijn. Jennifer zat achter de balie. Die hadden we al een rijd niet meer gezien. Dierenarts Anneloes vertelde dat hij een roesje zou krijgen en dat ze dan de waterstofinjecties rondom de wond op zijn staart zou injecteren en dat het over een maand weer herhaald moest worden. Na een kort gesprekje met zowel Jennifer en Anneloes, nam Anneloes  Rex mee naar een andere ruimte. Rex vond dat maar niks en ging vol in de remmen. Best moeilijk om je hond achter te laten terwijl hij zo graag met je mee wil, maar het is tenslotte voor zijn eigen bestwil. Thuis ben ik begonnen met allerlei saaie huishoudelijke klusjes. Steeds moest ik wel even aan Rex denken en toen ze om 14.00 uur nog niet gebeld hadden vond ik het wel erg lang duren en heb ik zelf maar gebeld. Ik kreeg Jennifer aan de telefoon en die vertelde dat alles goed was met Rex. In overleg met Anneloes mocht ik hem over een uur komen halen, mits ik de hele dag bij hem zou zijn om op hem te letten. Om klokslag 15.00 uur stond ik op de stoep en omdat de deur op een kier stond had Rex me al snel in de gaten. Al piepend en kwispelend kwam hij me nog half dronken begroeten, Het naar huis lopen viel niet mee. Hij slofte als een oude man, maar we hadden de tijd. We hebben er een half uur over gelopen (normaal nog geen 10 minuten). Halverwege hebben we even een rustpauze in moeten lassen en toen we eindelijk thuis waren heeft hij zijn roes uitgeslapen. Rond 17.30 uur kwam hij om eten vragen en was hij weer helemaal de oude en ook al weer behoorlijk actief. Dinsdag moeten we Anneloes bellen hoe het met Rex gaat.

Zo lag ik er dus bij toen het vrouwtje me kwam halen (16 juni '06) Nog half dronken, zag gewoon 2 vrouwtjes.... (16 juni '06) Mijn staart geneest eindelijk mooi (25 juni '06)
Hier vind je nog een filmpje van de wandeling naar huis
Zondag 25 juni 2006

Momenteel gaat het best goed met Rex zijn staart. Afgelopen donderdag belde Anneloes mij op om te horen hoe het met hem ging. Sinds een paar dagen blijft hij er aardig vanaf. En sinds afgelopen donderdag zit hij zonder kap thuis. Wel heeft hij dan een verbandje om zijn staart, zodat er geen vuil bij kan en hij het niet kapot kan slaan in mijn afwezigheid. Op het kaalgeschoren gedeelte groeit al weer langzaam wat haar terug. In het begin had Rex veel last van jeuk. Hij liep dan heel maf met zijn staart naar voren gedraaid en dan zou hij het liefst even willen bijten... maar dat mag dus niet, dus dan probeer je er gewoon voor weg te lopen, maar helaas achtervolgt de staart (en dus de jeuk) je overal! Gelukkig gaat het nu al een stuk beter. Over een maand moeten we de waterstofinjecties herhalen. Daarna doen ze niks meer. Er is dan 30-50% kans dat het op 1 of meerdere plaatsen terug komt. Sommige honden krijgen dat binnen een jaar en anderen helemaal niet meer. Dus ik moet Rex nu gewoon in de gaten houden. Als er veranderingen zijn in gedrag of eetlust of wanneer ik weer een bultje zou ontdekken moet ik z.s.m. langs gaan om te kijken of het om hetzelfde geval gaat.


Terug naar boven
 

Zondag 26 maart 2006

Het vrouwtje was vandaag veel eerder wakker dan normaal op zondag, dat was al vreemd. Maar al snel begreep ik dat we samen wat zouden gaan doen. Nadat het vrouwtje aangekleed was en we ontbeten hadden mocht ik nog even luieren. Daarna gingen we naar buiten en mocht ik nog even bij het gras plassen en toen kwam er een auto die bij ons stopte. Het was Cobi samen met Katoeska van school. Die kwamen ons ophalen.

Nu werd het toch wel erg spannend hoor! Wat zou er nou gaan gebeuren. Uiteindelijk toch richting hondenschool. Daar mochten Katoes en ik uit de auto de kantine in. Langzaam maar zeker kwamen er meer hondjes en ook Patricia kwam weer. Dat vond het vrouwtje ook wel leuk zo te zien. (Hoewel ik niet echt snapte waarom, want ik krijg altijd lekkere Rodiworst van Patries, maar het vrouwtje niet!). Nadat al die mensen eindelijk hun koffie enzo op hadden mocht ik mee naar buiten. Ik had er zo'n zin in, maar het vrouwtje schoot niet echt op.

Het vrouwtje zei nog even dat er geen balletjes gegooid mochten worden, wat ik wel jammer vond, maar OK. Wat ik al vermoede gebeurde... we gingen het strand op! Joepie!! Met een grote groep honden liepen we richting strand. Wel moesten we allemaal nog even aan de riem blijven. Patricia heeft eerst een groepsfoto gemaakt  en toen mochten we echt los en gaan spelen, wat een feest!

Het was een hele gezellige wandeling. Het was mooi weer (droog maar veel wind) en ik heb heerlijk kunnen rennen en spelen. Op de terugweg had ik een mooie stok gevonden. Arco wilde die wel een paar keer gooien. Maar Cowboy vond hem ook erg mooi en wilde hem graag hebben. Dat vond ik niet zo'n goed idee, ook Chief ging zijn vriend Cowboy even helpen, dus dat was even vechten. Uiteindelijk had niemand de stok! Uiteindelijk bleven Lara, Dino, Katoes en ik het langst en mochten we nog even los. Ook kregen we een tennisbal. Hebben we nog even gespeeld voor we naar huis gingen.

De hele groep die meeliep met de strandwandeling Na afloop ff met m'n meissie (Lara) op de foto


Terug naar boven
 

Vrijdag 24 maart 2006

Vanmorgen zijn we naar Trudy, Bowie & Lady gelopen. Daar kreeg het vrouwtje nog een bakkie koffie en zijn we daarna in de auto gestapt. Toen we uiteindelijk uit de auto mochten kon ik bijna niet wachten. Het vrouwtje nam me mee naar een houten huisje in de tuin van dokter Aharon. Al snel kwam ze ons halen en mochten we omstebeurt een stukje lopen, zodat Dr.Aharon goed kon kijken. Binnen in de praktijk kregen we een lekkere Frolic.Ze was vol lof over mij en alles zag er goed uit. Ze heeft 2 werveltjes recht gezet en verder was alles goed. Ook Bowie was helemaal in orde. Lady hoefde niet, maar vond de Frolic ook wel lekker. Na nog een korte wandeling weer in de auto voor de terugreis.

Dokter Dorit Aharon (klik hier voor haar website)


Terug naar boven
 

Zaterdag 11 maart 2006

Vandaag was een vreemde dag. Nadat we lekker uitgeslapen hadden en ontbeten e.d. hadden mocht ik met het vrouwtje mee. Ze pakte de fiets en vertelde dat we naar school gingen. Wel erg raar... We gaan altijd 's avonds en het was ook geen zondag, dus een strandwandeling kon het ook niet zijn. Wel had ik thuis gezien dat het vrouwtje mijn apporteerblokken en mijn sorteerstokje en lekkere hapjes in haar tas deed. Onderweg nog even de nodige sanitaire stopjes en toen vol gas naar school. Ik had er al helemaal zin in, al wist ik niet precies wat er ging komen.

Op DVS aangekomen (bijna 11.30 uur) zat de kantine al aardig vol. Het vrouwtje parkeerde me langs de kant en ging koffie halen. Er waren niet veel hondjes binnen, maar wel mensen. Eerst liet Ellie wat films zien en vertelde ze wat. Uiteindelijk kwam er actie... maar nog niet voor mij. Er deden 24 hondjes mee en wij waren nummer 23 en pas rond 15 uur aan de beurt. Toen de eerste hondjes klaar waren zijn we even naar het strand geweest. Het vrouwtje nam ook Lady & Bowie mee. Verder was Conner erbij, Chinouk, en nog wat andere hondjes. Even een balletje gooien enzo.

En ja hoor, kort na terugkomst was het bijna tijd. Het vrouwtje nam me vast mee naar buiten om warm te lopen. Nou dat ging prima! Ik heb even laten zien dat ik heel goed kan luisteren. Toen waren we eindelijk aan de beurt. Samen met Ellie & Ruby. Eerst moesten we zitten. Ik volgde keurig het vrouwtje (tot 3x toe) maar dat vond ze niet goed, want ik moest 2 minuten blijven zitten. Met af en blijf hobbelde ik ook 1 keer achter het vrouwtje aan, vond ze ook al niet goed en ik moest weer terug. Daarna moest ik nog dingen met het vrouwtje alleen laten zien. Ik heb er erg veel plezier in gehad en was soms zo vrolijk dat ik even niet meer hoorde wat 't vrouwtje nou ook al weer zei... Met als resultaat; afgewezen voor het officiële GG-II examen. Maar daar wilde we toch niet aan mee doen, dus dat was niet zo erg.

\Nog even naar het strand voor het proef-examen van start gaat De examen commissie, zij gaan ons de uitslag vertellen

Proefexamen Rex   GG-II Uitslag

OEFENINGEN CIJFER FACTOR TOTAAL OPMERKINGEN

2 minuten zitten in zicht

5

2

10

2x terug naar hond, gaat af

3 minuten liggen uit zicht

0

2

0

Extra commando tijdens weglopen, komt 1x

Los volgen:
- Voorwaarts, links, rechts
- Links- en rechtsomkeert
- Zit, halt houden
- Looppas en langzame pas

7

4

28

Loopt iets voor, en hindert af en toe.
Loopt wel mooi close.
In looppas gaat hij iets te ver voor.

Zit en af tijdens volgen

6

3

18

Extra handgebaren, en bij zit gaat hij af

Komen met staan

0

4

0

Niet uitgevoerd

Vak zenden met af

6

3

18

Met riem, 2x commando af, pakt riem

Apport over de haag/horde (hout)

5

3

15

In de herkansing heen naast de haag, terug erover.

Vlak apport (metaal)

10

2

20

Keurig!

Sorteren

10

4

40

Ruikt 1x aan het goede stokje, mist.
In de tweede poging wel.

Appèl op afstand.
Vanuit af > zit, sta en af
(mag met hand en stem)

0

4

0

Doet het goed, maar komt uit het vak
(meer dan een hondlengte)

Omgang baas - hond

8

1

8

Goede combinatie,
met sterke band tussen hond en baas

TOTAAL

   

157

 

256 - 320 punten = uitmuntend >> door naar GG-III
224 - 255½ punten = zeer goed >> door naar GG-III
192 - 223½ punten = goed >> afgewezen
< 192 punten = geen kwalificatie >> afgewezen


Terug naar boven
 

Zaterdag 28 januari 2006

Vandaag voelde ik me weer opperbest! Hoezo weer? Nou euh... tja, hoe moet ik dat eens zeggen. Gister was ik voor het laatst een 'echte' vent.... Ja, ik ben gecastreerd!! Het vrouwtje vond het eigenlijk (gelukkig) voorheen niet nodig. Totdat ik een tijdje geleden last begon te krijgen met mijn ontlasting. Het vrouwtje ging met me naar de dokter en mijn prostaat bleek vergroot te zijn. Het enige redmiddel wat dus... juist...

Gister is dat dus gebeurd. Het vrouwtje bracht me naar de dierenarts en is bij me gebleven tot ik sliep. Toen ik wakker werd, voelde ik me nog niet helemaal goed. Gelukkig kwam het vrouwtje me al heel snel halen en mocht ik thuis mijn roes uitslapen.

Vandaag ben ik weer topfit en mocht ik met het vrouwtje mee boodschappen halen. Natuurlijk wilde ik ook gewoon vandaag wat dragen. Ik heb even laten zien aan het vrouwtje dat het prima met me gaat hoor!

Nu al weer het vrouwtje helpen met boodschappen, stoer hè?


Terug naar boven

 

Einde van deze pagina