Monday 20 July 2009

Ga naar het eerste verhaal (klik hier)
Ga met je muis over de foto's voor een bijschrift


 

Fijne kerstdagen & een gelukkig 2005! 

Vrijdag 24 december 2004

Het vrouwtje was gister door een collega naar huis gebracht met de auto en ze was niet vrolijk toen ze thuis kwam. De scooter van het vrouwtje was gestolen. Echt heel jammer. Vandaag dus met de bus naar haar werk. Toen ze vanmiddag thuis kwam bleek hij vandaag weer gevonden te zijn en was hij helemaal gesloopt. Het vrouwtje heeft er nog foto's van gemaakt. Er was niks meer van over en nu kan ik dus niet meer op de scooter zitten, wat ik altijd zo leuk vond. Ik was te groot om mee te kunnen rijden, maar ik ging er wel altijd even op zitten als hij buiten stond.

Als de scooter van het vrouwtje buiten stond, moest ik er altijd ff op zitten. Nu is hij dus totaal vernield en ziet hij er dus niet meer uit Er is niks meer van over, dus moet het vrouwtje voortaan op de fiets naar haar werk. 

Dinsdag 12 oktober 2004

Vandaag hoefde het vrouwtje niet te werken, maar ze ging toch naar de kindjes zei ze, en ik mocht mee! Dat was wel erg gezellig. We gingen bij iemand op visite in Maassluis en daarvoor zijn we eerst langs vrouwtjes werk geweest. ik liet me keurig aaien door alle kindje. Tenminste... sommige kindjes durfde me niet te aaien, snap jij dat nou? Buiten zijn we nog even op de foto geweest, niet alle kindjes durfde vlak naast me te staan. Maar ik heb me keurig gedragen hoor, het vrouwtje was weer trots op me en de kindjes hebben erg om me gelachen en mochten me allemaal lekkere brokjes geven. Heel gezellig dus. 

Zondag 19 september 2004

Al erg vroeg vanmorgen kwamen Anette & Floor (Golden Retriever) ons ophalen. KC de Hofstad in Den Haag bestaat 75 jaar en dat gingen ze vieren met een gezellige dag. Heel wat DVS-ers waren aanwezig met hun hondjes; Trudy, Piet, Jeffrey... heel gezellig dus. We hebben een mooi plekje op het veld gevonden. waar we lekker bij elkaar zaten. Eerst mochten de hondjes behendigheid lopen (ik helaas niet). Daarna waren er verschillende demonstraties en toen mocht ik zelf met het vrouwtje allemaal dingen apporteren, dat vind ik zo leuk! Het was een hele gezellige dag en toen Anette ons weer thuis heeft gebracht bleef ze met Floor nog gezellig wat drinken. Een leuke dag dus weer.

Samen met de andere hondjes van DVS gezellig bij elkaar Bij KC De Hofstad in Den Haag Even uitrusten van het apporteren en het is ook nog best warm 

Lekker rommelen op het strand, heerlijk! Hier wat foto's van de afgelopen maand. 

Woensdag 21 juli 2004

Vandaag moest het vrouwtje ook weer gewoon werken, maar gelukkig was ze vroeg thuis. Nadat we nog even lekker gewandeld hadden ging het vrouwtje van alles in de tas doen. Ook de filmcamera ging er in... Wat zouden we nu weer gaan doen??? Uiteindelijk ging het vrouwtje naar buiten en gelukkig mocht ik ook mee, maar waarheen?? Toen we net beneden waren kwam de auto van oma aanrijden met oma en Bertus erin. Dat vond ik wel gezellig! We gingen naar Hoek van Holland, maar we waren niet de enige... het was heel erg druk op de weg. Ik hoorde dat het vrouwtje het over een boot had die heel bijzonder was. Toen we eindelijk een plekje hadden gevonden om de auto te parkeren, mocht ik dan eindelijk uit de auto. We gingen de pier op, waar heeeeel erg veel mensen waren. Die gingen allemaal kijken naar de boot. Maar er was nog niks te zien. We zochten een plekje en gingen allemaal zitten. Het vrouwtje begon al snel te filmen.

Uiteindelijk kwam die boot dan... hij was wel heel erg groot, en hij maakte een hoop herrie . Dus ik heb ook even met grote ogen zitten kijken. Hij ging heel langzaam voorbij. Toen hij helemaal weg was gingen alle mensen naar huis. Wij zijn nog een stukje door de duinen gelopen, kon ik even lekker rennen. Maar bij de auto aangekomen was het er zo druk dat we niet meer weg konden. We zijn toen op zoek gegaan naar een terras, maar na een half uur hadden we nog niks te drinken. Uiteindelijk zijn we de ballenstok uit de auto gaan halen en zijn we door de duinen terug richting strand gaan lopen. Daar heeft het vrouwtje mijn bal een paar keer gegooid en toen zijn we op een terras bij het strand gaan zitten. Toen kreeg ik water en oma, Bertus en het vrouwtje namen een biertje. Toen het al bijna donker was zijn we over de pier terug gelopen. Het was nog steeds erg druk. Bij het tentje op de pier kochten we nog een patatje en uiteindelijk zijn we naar de auto gegaan. Er stond nog steeds file. We hebben er bijna een uur over gedaan om thuis te komen. (Als ik met het vrouwtje ga lopen zijn we nog sneller...). Nou ik was wel moe, dus ik dook lekker mijn mandje in! Kijk hieronder de filmpjes die het vrouwtje heeft gemaakt van de boot.

En maar wachten.... waarop eigenlijk? We waren in elk geval niet de enige.... nog nooit heb ik het ZO druk gezien! Dat is wel een hele grote boot ja.... pffff! 

Woensdag 16 juli 2004

Nadat het vrouwtje uit haar werk was zijn we nog lekker even naar het strand geweest bij Hoek van Holland om een balletje te gooien. Nou dat beviel mij wel. We zijn met de bus naar het strand gegaan. Het vrouwtje had van alles meegenomen, balletje, ballenstok, water en drinken voor zichzelf en de filmcamera. We zijn uren weg geweest. Lekker gespeeld en in de duinen uitgerust en toen weer lopend terug naar huis.

Klik hier voor nog een diavoorstelling
Ik mag de ballenstok dragen op de heen weg Lekker door het zand heen stuiven achte mijn bal aan Bijkomen in de duinen, waar het vrouwtje deze foto maakte


 

AVOND-4-DAAGSE

Deze week schrijf ik maar 1 keer. Elk jaar gaan het vrouwtje en ik lange wandelingen maken voor 4 dagen. De avond-4-daagse noemen de mensen dat. Toen ik 11 maanden was ging ik voor het eerst mee en kwam ik met mijn medaille en het vrouwtje in de plaatselijke krant.  Dit jaar deden we weer mee, dit maal voor mijn 6e medaille. Voor het eerst zouden we alle 4 de dagen 10km lopen. Dat was best een eind wandelen er waren ook maar zo'n 60 deelnemers ingeschreven.

Dinsdag 8 juni 2004 Woensdag 9 juni 2004 Donderdag10 juni 2004 Vrijdag 11 juni 2004
DAG 1 - Vooral de eerste dag was zwaar, toen het erg warm was. We gingen om 18u van start. Die dag liepen we door het Stealduinse bos, dat was wel erg leuk en lekker koel onder de bomen. Gelukkig het het vrouwtje een fles water voor me meegenomen. Vlakbij het tunneltje (waar we onderdoor gaan als we naar school gaan) was een sloot en ik mocht van het vrouwtje zwemmen. Ze gooide mijn bal in het water, maar toen ik erin sprong stond ik met mijn poten op de bodem en kwam er allemaal modder omhoog. De kant was erg hoog en het vrouwtje hielp me op de kant. aan haar stem te horen was ze niet erg blij met me. Zowel het vrouwtje als ik zaten onder de modder. De mensen van de A4D lagen helemaal in een deuk. We zaten bij de eerste 10 die binnen kwamen. Toen we thuis kwamen zijn het vrouwtje en ik direct onder de douche gegaan. DAG 2 - Weer waren we om 18u aan de start. De aandacht die ik kreeg was erg leuk. Vooral kinderen vonden me zo knap en lief, nou dat beviel me wel. We startte vandaag als 2e. Deze keer door de Hoekse Bosjes gelopen en we kwamen vlak bij school in de buurt. Op de terugweg liepen we lang de dokter... ik trok het vrouwtje snel mee en gelukkig hoefde ik er niet naar binnen. We kwamen als 2e binnen. Nadat ik lekker had liggen slapen was ik wel een beetje stijf, maar verder ging het erg goed. DAG 3 - Deze avond zijn we wat later van start gegaan en toen we vlakbij het huis van oma waren, kwam er iemand naast ons lopen. Het was de Maltezer Bas met zijn vrouwtje. Hun waren ook heel vaak bij ons op school, maar nu komen ze al een tijdje niet meer. Ze liepen ook de 10km en toen zijn ze de hele weg bij ons blijven lopen. Dat was wel gezellig. We gingen door Monster en Ter Heijde en dan vlak langs het strand weer terug naar huis. Nou ik had nog energie zat over volgens het vrouwtje, omdat ik een uur daarna al weer zin had om te gaan wandelen. DAG 4 - Vanavond waren we als eerste van start gegaan om 18u. Eerst kwamen we Aad al tegen, maar ik had weinig tijd om hem te begroeten. De route ging langs het zwembad en het sportpark (waar ik vaak met het vrouwtje wandel) daarna richting Naaldwijk. Vlak langs het Prinsenbos. Daarna langs de weg richting Monster, uiteindelijk kwamen we bij de plas van Allewinden uit (ook daar wandel ik vaak met het vrouwtje). Daarna  richting het centrum, waar we 19.15 al aan kwamen. De rest zou er allemaal pas rond 20u zijn. Dat vond het vrouwtje te lang en we gingen direct terug naar de school terug om mijn medaille op te halen. Toen we daar aankwamen stond de drumband al klaar om (om 19.30u) met de 2,5km-wandelaars van start te gaan. En wij waren al binnen!! We bleven binnen even uitrusten toen ik de medaille had gekregen. Daarna zijn we lekker naar huis gegaan. We waren allebei erg moe.
Volgend jaar doen we zeker weer mee... OP NAAR DE 7e MEDAILLE!!!
Knap hè, mijn 6e medaille! Even lekker buiten op het balkon bijkomen En dat is hem dan, mijn mooie medaille!


 

Zaterdag 5 juni 2004

Vlak na het avondeten stonden we op het punt om uit te gaan toen de bel ging. Natuurlijk liet ik dat even horen aan het vrouwtje door te blaffen. Toen er eindelijk iemand naar boven kwam kreeg ik de schrik van mijn leven! De dokter!! Nou die moet ik maar even weg zien te jagen... ik begon dan ook luidkeels te blaffen naar de dokter, maar dat maakte schijnbaar erg weinig indruk op hem, want hij kwam toch gewoon binnen. Hij gaf een brief aan mijn vrouwtje en ze kletsten samen wat. Ondertussen probeerde ik de dokter weg te jagen door te grommen en te blaffen. Gelukkig bleef hij niet lang, dat kwam vast omdat ik hem weg had gejaagd. Maar toen hij weg ging, nam het vrouwtje mij mee en ging er achter aan... Ik hoef toch niet.... Gelukkig zag ik toen ik beneden kwam zijn auto staan met zijn 3 honden erin en ging de dokter alleen de auto in. Het vrouwtje ging alleen mee naar buiten omdat ik uit moest... pfff. Ik was al bang dat ik met de dokter mee moest! We hebben een lekkere lange wandeling gemaakt en toen we terug kwamen kreeg ik weer lekker te eten. 

Zaterdag 1 & zondag 2 mei 2004

DAG 1 - Vanmorgen had het vrouwtje zich verslapen( ze zou 9.00 uur op school (DVS) zijn en ze werd pas 9u wakker)Gelukkig gebeurd dat bijna nooit. Het vrouwtje belde naar mijn school dat we iets later waren en ging snel onder de douche. Daarna zijn we samen weg gegaan op de fiets. We gingen dus naar school, dat had ik wel begrepen. Op school aangekomen bleek het er erg druk te zijn. De parkeerplaats stond heel erg vol en op het veld stond het bomvol tentjes! Overal waren honden met hun bazen. Er waren 2 stukjes veld afgezet. De mensen noemden dat "Ring 1" en "Ring 2". Met het vrouwtje nog even een stukje gelopen en toen mocht ik de kantine in. Het vrouwtje dronk snel een bak koffie en mocht toen in Ring 1 de afgevallen latjes weer op de hindernissen leggen wanneer een deelnemende hond deze eraf gooide. Het was erg warm weer. In de pauze kwam het vrouwtje naar binnen en ging ze met de keurmeesters en andere bestuursleden eten aan een tafel. Daarna werd ik uitgelaten. Na het eten was de hulp van het vrouwtje niet meer nodig in de Ring, dus ging het vrouwtje filmen. Ik kreeg voldoende aandacht van de barmedewerkers. Vooral Gonnie gaf me zo nu en dan even een aaitje. Toen het vrouwtje uitgefilmd was, zijn we nog even samen op stap geweest. Nog even wat drinken in de kantine en toen zijn we naar huis gegaan, want het vrouwtje had buikpijn, dus die wilde niet blijven eten. Ze ging de film op band zetten en ik kreeg eten. 's Avonds zijn we naar Aad gegaan (het baasje van de in december 1999 overleden Duitse Herder Yoeri, waar ik veel van geleerd heb), een goede vriend van het vrouwtje en ik vind hem ook heel erg lief. Na thuiskomst zijn we lekker gaan slapen.

DAG 2 - Vandaag moesten we weer naar school, nu gingen we wel erg vroeg weg zeg, 6.35 uur!! Het vrouwtje had beloofd er 7.00 uur te zijn en ze wilde eerst nog even koffie drinken. Vanaf 9.00 uur zat ze in de achterste ring, te kijken naar alle hondjes die het parcours liepen. het vrouwtje moest alles opschrijven. Ik was eerst in de kantine. Toen het parcours werd omgebouwd kwam het vrouwtje mijn halen en mocht ik naast het vrouwtje in het gras liggen. Ze vond me heel erg lief, omdat ik me zo goed gedroeg. Alleen als er een DVS-hondje liep liet ik even van me horen. Na de lunchpauze kwamen Linda (vriendin van het vrouwtje) en Herman ook even kijken (Herman loopt ook met hun labradorteefje Reeza behendigheid bij DVS). Na de pauze mocht ik weer mee het veld op. Nu mocht ik in de bus liggen die achter het tafeltje van het vrouwtje stond. Zo lag ik hoog en droog en kon ik alles goed zien en dicht bij het vrouwtje. Ze waren alleen al heel snel klaar. Toen ging Trudy voor de lol met Lady een rondje lopen en daarna mochten het vrouwtje en ik ook! Geweldig wat een lol had ik. Het vrouwtje kon me bijna niet bijhouden! Patricia heeft een heleboel foto's gemaakt die dag en ook een paar toen ik het rondje liep. Na nog even uitgerust en wat gedronken te hebben heeft het vrouwtje me naar huis gebracht. Zelf ging ze nog even terug om te eten, maar ze bleef niet erg lang weg. Toen ze weer thuis was hebben we nog even gespeeld en toen vielen mijn ogen dicht. Pff, wat een zwaar weekend, maar wel gezellig!

In mijn fotoalbum vind je nog meer
foto's van vandaag!

Klik hier voor nog een filmpje
Hier mocht ik lekker naast de stoel van het vrouwtje liggen en dat deed ik heel braaf. Hier zit ik braaf in de kantine te wachten op het vrouwtje Hier mocht ik dus even een rondje lopen, Patricia heeft deze mooie foto gemaakt. 

Vrijdag 30 april 2004

Vanmorgen vroeg uit bed. Het vrouwtje was heel snel gedoucht en aangekleed. Toen zijn we met de fiets naar het centrum geweest. Daar zaten allemaal kinderen en mensen op kleedjes met heel veel spullen (rommelmarkt noemen mensen dat). Ik zag al een heleboel mooie dingen. Ik pakte een knuffel en het vrouwtje gaf centjes aan de mensen die er bij zaten. Zo heeft het vrouwtje nog 4 frisbees en 8 tennisballen voor me gekocht! Dat vond ik wel gaaf! Nadat we alles zo'n beetje in sneltreinvaart hadden gezien, zijn het vrouwtje en ik weer naar huis gegaan.

Thuis stond er al een tas klaar met allerlei spullen. Het vrouwtje pakte de tas en weer gingen we weg. Waar zouden we heen gaan? Eerst moesten we een stuk lopen. We gingen weer richting centrum. Langs mijn dokter, maar daar liepen we gelukkig voorbij. Aan het einde van de straat ging het vrouwtje wachten. Dus ik ging braaf naast haar zitten en hoopte dat ze me meer zou vertellen. Ja hoor, dat deed ze. Ze vertelde dat we met de bus gingen, dat is leuk! We gingen naar Hoek van Holland bij de trein. De trein kwam al heel snel. Ik mocht naast het vrouwtje op de bank op een handdoek. Het vrouwtje zei dat we naar oma gingen. Nou ik wist nog wel waar dat was hoor. Van het vrouwtje mocht ik oma gaan zoeken. Ze liet me los in het park (van ATV Ommoord) en ik liep in 1x naar haar huisje. Ook Bertus was er en na een paar minuten kwam Flippie ook even kijken. Na het begroeten ben ik lekker in de tuin gaan liggen, terwijl oma, Bertus en het vrouwtje nog koffie dronken.

Daarna gingen we eindelijk! Het vrouwtje had haar camera bij zich. Toen we bij de kantine en het veld van het park aankwamen, zaten er in de kantine mensen op ons te wachten. Ik kreeg van een aardige meneer van de kantine nog een hele emmer vol water. Na afloop zijn we weer naar het huisje van oma gegaan. Evert was al weg, maar de andere bleven nog even wat drinken. De kinderen speelden met me, dat vond ik wel leuk. Bertus had soep gemaakt en toen de anderen weg waren gingen oma, het vrouwtje en Bertus soep eten. Ik moest het helaas gewoon met de brokken doen. Daarna deden het vrouwtje en oma de afwas en hebben ze koffie gedronken. Bertus bleef in het huisje en oma liep nog een stukje mee tot voorbij de poort van het park. Het vrouwtje en ik gingen weer met de trein en oma ging niet mee. Ik heb nog door het raampje gekeken of ik ze zag lopen, maar de bomen stonden in de weg.

Thuisgekomen ben ik lekker gaan liggen en heb ik heerlijk gedroomd over van alles wat ik had meegemaakt. Het was weer een lange maar gezellige dag. Ik vind het altijd geweldig als ik met het vrouwtje mee mag. Maar het is wel vermoeiend hoor! Ik was zo moe, dat ik gewoon door het onweer heen heb geslapen! Truste! 

Dinsdag 27 april 2004

Nadat het vrouwtje en ik waren opgestaan hebben we lekker gewandeld om de plas achter het zwembad. Daarna ging het vrouwtje weg, ze moest werken. Gelukkig kwam ze na een aantal uur weer thuis en heeft ze allerlei spullen klaargezet om mee te nemen. Ze vertelde dat we naar oma zouden gaan. Joepie, met de fiets naar oma Flippie! Ik mocht nog niet gelijk lopen naast de fiets. Ik moest eerst nog even plassen van het vrouwtje. Toen konden we eindelijk. Toen we bij oma aankwamen heb ik iedereen even een lebber gegeven, ook Flippie, maar die keek een beetje boos naar me. Het vrouwtje kreeg koffie en ik water. Daarna ging het vrouwtje bellen. ik kon niet horen wie het was, maar toen ze klaar was met bellen stond ze op en mocht ik mee. En we waren pas net bij oma!! Ik snapte het even niet meer, waar zouden we heen gaan?? Weer naast de fiets, het leek of we naar huis gingen, maar toen we bij mijn dokter waren stopte het vrouwtje! Nee hè! O jee, wat zou er nu weer gaan gebeuren?

De praktijk van de dierenarts

Maar er gebeurde iets anders dan normaal. De dokter deed al gelijk de deur open en we hoefden niet de wachtkamer in. Verder was er ook niemand, erg raar. De dokter zei mij en het vrouwtje gedag en ging met het vrouwtje praten. Ik snapte er niks van, hij zit altijd aan me en moet naar van alles kijken en nu niet. Het vrouwtje gaf allemaal brieven aan de dokter die niet eens naar mij keek. Het vrouwtje maakte me even daarna los en ik sloop stiekem richting de OK, want daar rook ik van alles en er stond ook een kooi. Heel voorzichtig keek ik om het hoekje. Toen de dokter even kwam kijken verstopte ik me snel achter het vrouwtje. De dokter ging op zijn hurken zitten en riep me. Nou dag, daar trap ik natuurlijk niet in! Zie je wel dat hij toch mij moet hebben.! Maar dat viel mee, hij stond even later op en praatte weer door met het vrouwtje, toen deed hij de deur weer open en stonden we weer buiten. Natuurlijk bleef het vrouwtje weer praten met de dokter. Inmiddels had ik een kat gesignaleerd, maar deze was niet bang van me. Maar toen de kat vlakbij kwam tilde de dokter hem op. Nou van mij mag hij hem hebben! Toen de dokter en mijn vrouwtje eindelijk klaar waren met praten gingen we weer naar de fiets. Maar we reden niet door naar huis, we gingen terug, naar oma! Daar ben ik nog even lekker verwend door oma en heb ik ook mijn vrouwtje even laten weten dat ze niet te veel met Flippie mag knuffelen. En na nog even uitgerust te hebben zijn we weer naar huis gegaan. 

Zondag 22 februari 2004

Vanmorgen werd er niet uitgeslapen, we moesten naar school... en dat op zondag! Nadat er heel veel hondjes verzameld waren zijn we lekker gaan lopen naar het strand. Daar mochten alle hondjes los en konden we heerlijk rennen. Het was wel wat aan de frisse kant hoor, maar wij honden kunnen daar wel tegen. De baasjes waren lekker warm aangekleed en toen we terug gingen naar DVS konden ze lekker opwarmen aan soep en warme broodjes en koffie. Wij doen het wel met een bak water hoor!

Zoekplaatje! Het vrouwtje en ik bij de strandwandeling van DVS 

Maandag 5 januari 2004

Het baasje van Venz en Mitch (Gerard) heeft er een pupje bij, Jess. Zij is een dochter van Mitch en lekker ontdeugend. Van de week heb ik kennis met haar mogen maken. Gerard moest werken en het vrouwtje was nog vrij, dus mocht Jess een weekje bij ons blijven.

Ze is best lief hoor, maar zooooooo vermoeiend! Ze heeft al meerdere speeltjes van me veroverd en die sloopt ze gewoon! Dus het vrouwtje heeft wel mijn favoriete speeltjes even veilig gesteld, maar de knuffel-krokodil heeft het Jess-avontuur helaas niet overleefd.... Ach zolang ze mij maar heel laat, vind ik het wel prima hoor.

Ze vind het wel lekker om steeds bij me te liggen, ze zal haar moeder wel missen. Dus vooruit, dan mag ze wel bij me op het kussen. Ze heeft ook mijn mand al ingepikt, maar goed over een paar daagjes is ze weer weg.

Samen met Jess op mijn kussen 

Einde van deze pagina