Laatst bijgewerkt op: maandag 09 april 2012


Klik hier op het logo om naar de site van DVS te gaan
 

 

Vereniging


Deze vereniging is opgericht op 12 december 1983 en heeft als doel de honden op een fijne en sportieve manier de grondbeginselen van gedrag en gehoorzaamheid bij te brengen. Hondensportvereniging "De Vrije Sprong" uit 's-Gravenzande is als enige in de regio Westland erkend en aangesloten bij de Raad van Beheer en de Stichting G & G en Behendigheid.

Door de erkenning van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia kan DVS zich scharen tussen de weinig officieel erkende hondensportverenigingen in Nederland. Toetreding tot de stichting Cynophilia heeft voor ons in de praktijk het voordeel dat wij officiŽle examens aan kunnen vragen en dat de combinaties (baas-hond) die bij ons cursus lopen een landelijk erkend document  krijgen bij het succesvol afleggen van het examen. Dit gaat dan om de Gedrag en Gehoorzaamheidscursussen G&G-B, G&G-1, G&G-2 en G&G-3. Bovendien mag DVS door de genoemde toetreding landelijke behendigheidswedstrijden organiseren.

Een enthousiast team gediplomeerde instructeurs staat voor u klaar om u met raad en daad bij te staan met de training van uw hond. Ook is er voor honden vanaf 1Ĺ jaar behendigheidstraining mogelijk. Kom eens vrijblijvend kijken en een praatje maken!
 


Klik hier op het plaatje voor de uitleg van de toestellen op de DVS site
Hier zie je wat behendigheid inhoud

 

Naar boven

 

Hoe zijn we bij DVS gekomen?

Toen ik Rex als pup kreeg wilde ik een gezellige lieve hond van hem maken. Ik zou puppycursus met hem gaan doen en als hij een beetje zou luisteren, was voor mij voldoende. We hebben 2 cursussen bij Astrid Bes & Willeke v/d Burg gevolgd in het Rijnvaartpark.

Toen bleek Rex wel een talentje te zijn. Het volgen deed hij perfect en hij had zichtbaar plezier in het trainen. Hij deed alles voor me, echt geweldig. Tja om dan te stoppen was wel zonde. In het park waar ik vaak met Rex kwam waren meerdere pups/jonge honden. Twee daarvan zaten al bij DVS en boden aan me een keer mee te nemen om te kijken. Rex en ik zijn mee geweest en mochten meetrainen in de A-groep (vervolg na puppy & gehoorzame hond) bij instructeur Reino. Dat was een gezellige groep en een hele geduldige instructeur. We zijn nooit meer weg gegaan.

Op 23 juni 2000 haalde Rex zijn Diploma A met 117 punten (min 90 - max 130) en had de 2e plaats, met alleen maar 8, 9 & 10en op zijn cijferlijst. De eerste plaats ging naar zijn vriendje Max, met maar 1Ĺ punt meer!

Op 28 oktober 2001 deden we mee aan de UV-test (uithoudingsvermogen). Hier moest Rex, met 2 pauzes tussendoor 20km naast de fiets meelopen. Omdat Rex z'n boekje te laat binnen was konden we niet officieel deelnemen, maar omdat we toch getraind hadden hebben we wel meegedaan. Rex kreeg een certificaat van DVS ipv een diploma, want hij was wel met vlag en wimpel geslaagd!

Op 25 september 2002 slaagde Rex voor zijn diploma B met 161 punten (min 145 - max 200). Alleen voor staan en betasten had hij een 0.

In januari 2002 heb ik de redactie van het clubblad "'t Keffertje" over genomen van Astrid. Zij maakte het blad al 5 jaar en wilde graag stoppen. In het eerste jaar heb ik dit samen gedaan met Gerard B. Inmiddels maak ik het blad helemaal alleen en heb ik daar erg veel plezier in. Je wordt steeds handiger met de PC en programma's en bovendien leer je een hoop over honden met de informatie die allemaal door je handen gaat. Maar voornamelijk de reacties van mensen en als het blad uit is dat iedereen JOU Keffer zit te lezen is een heerlijk gevoel!

Op 16 november 2002 deed Rex mee met zijn eerste officiŽle examen van Cynophilia voor zijn GG1 en slaagde met zijn hakken over de sloot met 165Ĺ punten (min 165 - max 220).

In januari 2003 zijn we begonnen met behendigheid bij DVS. Dat vond Rex het einde! Uiteindelijk werd Rex steeds vaker mank met het springen (achteraf bleek dat hij artrose in zijn linker achterpoot heeft), dus in de zomer van 2003 zijn we helaas al weer gestopt met behendigheid.

Op 12 juni 2003 hebben we alsnog meegedaan aan het officiŽle UV examen, nu hadden we wel de juiste papieren. Weer slaagde Rex met vlag en wimpel. Daarna hebben we even helemaal niks meer gedaan. In januari 2004 zijn we weer gaan trainen bij de GG2, tot de zomervakantie van 2005. Toen zijn Rex en ik helemaal gestopt.

We gaan nu nog puur voor de gezelligheid op maandag & donderdag naar DVS en soms mag Rex nog even een rondje behendigheid lopen.

Snoopy


Naar boven
 

Hieronder wat foto's van Rex bij DVS
beweeg met je muis over de foto's voor een omschrijving
Training behendigheid (hoogtesprong)
Training behendigheid (tunnel)
UV-examen (20Km naast de fiets)
UV-examen (20km naast de fiets)
V.l.n.r.: Annette & Floor (helaas de enige die gezakt is), Saskia & Rexy, Wim met Hayley, Cobi & Katoeska,
Marjoleine & Lotje, Zeeg & Britney, Peter & Iroy, Annika & Kaylee.
Daarnaast de keurmeester Dhr. W Steijger en voorzitter van DVS Henk
Rex mocht met de agilitywestrijd bij DVS ook een rondje lopen voor de fun.


Naar boven
 

En dit is dan ons trainingsveld met kantine "de Pub"

En hoe kom je bij DVS? Nou zo...

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Kom gerust eens een kijkje nemen tijdens de trainingen op maandag of donderdag is er altijd iemand aanwezig die u te woord kan staan om u wat informatie te geven. Of kijk op onze website.

 

HONDENSPORTVERENIGING DE VRIJE SPRONG

ADRES: Nieuwlandsedijk 18
            2691 KW 's-Gravenzande
TEL: 0174 - 413560
WEBSITE:
www.devrijesprong.nl
EMAIL:
info@devrijesprong.nl
 
TRAININGEN BIJ DVS:
maandag & donderdag:
19.00 - 22.00 uur
gehoorzaamheid & behendigheid

 

Naar boven

 

Einde van deze pagina